Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Maaike Boere, geboren in Nieuwe Wetering.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Van 2004 tot 2008 heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek gedaan en de titel diëtist behaald. Na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen als diëtist bij Activite Thuiszorg in Leiderdorp.
“Helaas” werd ik in 2012 ontslagen samen met nog een aantal andere collega’s.
Dit was voor mij de aanleiding om voor mezelf te beginnen. Na een zeer stressvolle periode van onzekerheid en twijfels, kan ik nu alleen maar zeggen hoe fantastisch ik het vind om zelfstandig mijn praktijk te runnen. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk en ik kan na al die jaren wel concluderen dat het coachen van mensen echt een passie is geworden!

Naast mijn werk als diëtist ben ik in april 2012 geslaagd voor de opleiding allround aerobic instructrice. Sinds die tijd geef ik aerobic/bodyshape lessen. Ik vind het heerlijk om na een dag zittend werken mijn energie eruit te gooien in de sportschool en mijn hoofd te legen. Naast mijn eigen les ben ik sinds 2016 ook begonnen met tennisles (geweldig) en ben ik regelmatig te vinden in de sportschool voor mijn 2 vaste lessen; bodypump & yoga/pilates.

Ervaring:

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan tijdens het begeleiden van cliënten. Jong en oud, ziek of gezond, allochtoon of autochtoon; geen dag is hetzelfde. Eigenlijk spreken alle leeftijden mij aan, maar pubers / jongeren vind ik toch wel heel leuk om te mogen begeleiden.
Voor pubers met overgewicht heb ik recentelijk een nieuwe manier van begeleiding bedacht; Puber Fit; oftewel online begeleiding aan de ouders en/of het kind. Lees meer over Puber Fit op de ‘Nieuws’ pagina.
Naast spreekuren houd ik mij bezig met het geven van diverse voedingsvoorlichtingen (o.a. voor allochtonen, diabeten en ouderen). Ook heb ik in het verleden meerdere cursussen gegeven, zoals afvalcursussen & kindercursussen.  De combinatie van spreekuren en voorlichtingen/cursussen vind ik erg leuk en geeft mij veel voldoening. Het geeft mij een goed gevoel als ik mensen op weg kan helpen hun  leefstijl te veranderen. De kunst is natuurlijk om deze leefstijl vast te kunnen houden. De reacties en de resultaten zijn vaak mooie momenten. Ik geef mensen persoonlijk advies & coaching en probeer vooral goed met mensen mee te denken. Gedragsverandering gaat niet vanzelf en kost meestal veel tijd. Het is heel mooi om te zien hoe mensen geleidelijk aan steeds meer motivatie krijgen en zich op den duur veel beter en energieker gaan voelen. Ik vind het ook echt geweldig om te zien wat voeding met je lichaam en gemoedstoestand kan doen!

Sommige mensen zijn nog wat sceptisch als ze voor een eerste consult komen.
Soms verwachten zij iemand die hun wel even zal vertellen hoe het moet. Ze zijn “bang” dat ze een streng dieet krijgen en niks lekkers meer mogen eten. Gelukkig is mijn werkwijze heel anders. Wat ik écht belangrijk vind is wat iemand zélf wilt. Ik probeer me dus zo goed mogelijk in te leven en alles in overleg te doen. Het leuke is dat 9 van de 10 mensen na zo’n prettig intake gesprek weer terugkomen.
Sommige cliënten begeleid ik al 2-3 jaar en dat schept toch een band!

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de geweldige resultaten van het koolhydraatarme dieet bij
Diabetes en Overgewicht!

Neem gerust contact met mij op als je na het lezen van deze tekst enthousiast geworden bent.

Ik help je graag!

Heeft u nog vragen of wilt u een afpraak maken neem dan nu direct contact met mij op!