Ingrediënten
  • 0.25 tl zout
  • 75 g  (liefst) pure chocolade
  • 10 dadels (grote, Medjoul)
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 40 g cacaopoeder
  • tl vanille-extract
  • eieren
  • blik zwarte bonen (à 400 gram)
  • 2 tot 4 eetlepels honing of agavesiroop (hou je van zoet, gebruik dan ruim 4 eetlepels). Stevia is ook geschikt en beter voor mensen met diabetes & overgewicht.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Spoel de zwarte bonen af, en doe ze vervolgens in de keukenmachine of blender.
  3.  Voeg de eieren, dadels, honing en het vanille-extract toe en laat het goed draaien totdat er een mooie gladde massa ontstaat.
  4. Roer nu het bakpoeder en het zout goed door de cacaopoeder. Voeg dit mengsel toe aan je bonenmengsel en laat de machine weer goed draaien, totdat al het poeder is opgenomen.
  5. Snijd de chocola in kleine stukjes. Spatel ⅔ van de chocola door het mengsel heen en schep het mengsel in je bakblik. Strooi de overige chocola over je beslag en zet je bruine brownie beslag in de oven.
  6. Na 30 minuten is je brownie klaar. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, haal je brownie uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen. Zo voorkom je dat de onderkant zompig wordt. Snijd in 16 stukjes voor wat kleinere porties, of in 12 voor wat grotere stukken.
  7. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *