VOEDING & DIËTETIEK NIEUWS

 

 

Lekker Fit & Food!

Na de zomer op maandag 17 september gaat diëtist Pien Braakhuis samen met fysiotherapeut Iris van Aken een leefstijlcursus starten welke zij gedurende 3 maanden gaan geven op de maandagavond. Zie de informatie poster onderaan dit bericht.

De fysiotherapeut wil met alle deelnemers een kort individueel intakegesprek inplannen om een aantal korte testjes te doen en om kort kennis te maken.

De trainingen zullen in een kleine groep van 3-4 personen plaatsvinden en zich richten op opbouwen van uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie en lenigheid. Waarbij ook nog huiswerkoefeningen meegegeven worden. 
 

Data:

Iedere maandagavond vanaf 17 september tot 17 december.

Tijden:

De tijden worden bekend gemaakt zodra wij weten hoeveel deelnemers zich hebben aangemeld. 

Kosten:

De kosten bedragen 17 Euro per week, voor een wekelijkse fysio training van 45 minuten. Er zijn in totaal 12 trainingen. 
De kosten voor de 6 voedingsvoorlichtingen worden in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekering, maar houd er rekening mee dat dit van uw eigen risico af kan gaan (als deze nog niet op is). Per voorlichting van 45 minuten declareren wij 15 euro bij uw zorgverzekering.
Tijdens de voorlichtingen krijgt u veel persoonlijke aandacht en heeft u alle ruimte om vragen te stellen, aangezien de groep slechts uit 3-4 personen bestaat.
Houd er wel rekening mee dat, als u al bij een diëtiste bent geweest in 2018, u een deel zelf zal moeten betalen. Iedere volwassenen krijgt namelijk 3 uur dieetvergoeding per jaar – al kan dit per zorgverzekeraar nog verschillen (chronisch zieken krijgen meestal 4 uur of meer).
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maaike Boere, diëtist. 
 

6 Voedingsvoorlichtingen:

Wat kan u zoal verwachten? In het kort alvast een impressie:

  1. Kennismaking & andere kijk op voeding
  2. Koolhydraten, vetten, eiwitten
  3. Eetgedrag & mindful oefening
  4. Afvallen & bewegen
  5. Feiten & Fabels
  6. Feestdagen & voeding

U krijgt een mapje mee met alle hand-outs van de voorlichtingen. Zo kunt u tijdens de voorlichtingen meeschrijven als de diëtist uw vragen zal beantwoorden. 

Aanmelden?!

U kan zich aanmelden via de website van http://www.fysiovanderkaay.nl 

 

 

Lekker Fit en Food poster - eindresultaat

 

 

 

 

 

 

AVG – Privacyverklaring

In mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. De AVG zorgt voor betere beveiliging van persoonsgegevens. Het uitgangspunt van de AVG is dat persoonsgegevens niet zonder meer verwerkt en beheerd mogen worden door zorginstellingen. Organisaties die stelselmatig en op grote schaal persoonsgegevens verwerken, zoals in de zorg, krijgen een grote verantwoordingsplicht.

Praktijk Maaike Boere Diëtist zal zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan en heeft een Privacyverklaring document op haar website gezet waarin u meer informatie kunt lezen.  Zie hieronder;

PUBER FIT! Online advies & coaching voor jouw puber?!

PUBER FIT! is een eenvoudige manier om jouw puber (of iets ouder dan puber kind) op een speelse wijze een gezondere leefstijl aan te leren, zonder dat ze naar “de diëtist moeten”. Als ouder heb je contact met mij via de mail. De zorgverzekering zal deze PUBER FIT! begeleiding voor 3 uur per jaar volledig vergoeden bij een leeftijd van 18 jaar of jonger. Voor een PUBER FIT! – Pakket (= persoonlijk voedingsplan bestaande uit verschillende documenten; zie hieronder), reken ik 2 uur; dit is inclusief de intake via de mail. Daarnaast is er dus nog ruimte voor 4 e-mail consulten; deze kunnen om de 2 weken worden gedaan, of om de 4 weken. Dat bepaal je als ouder helemaal zelf. Ook zou je ervoor kunnen kiezen dat je zoon of dochter zelf een e-mail stuurt met vragen.

Samenwerking met Fysiotherapie praktijk Zwanenzijde in Leiden

In 2016 en 2017 heb ik een aantal keer een voorlichting gegeven over Gezonde Voeding aan een groep fysio sporters bij Fysiotherpie praktijk Zwanenzijde in de Merenwijk. De deelnemers doen mee aan het programma ‘Lekker in je lijf’, wat betekent dat zij twee keer per week sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast kunnen zij een voorlichting bijwonen en kunnen zij een persoonlijk voedingsadvies van mij krijgen. De voorlichtingen die ik geef zijn erg interactief en leerzaam.

Zou u ook willen dat ik een voorlichting kom geven voor u en uw collega’s? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

December 2014:
Twee publicaties verschenen in het For You Magazine; een magazine over gezondheid, beauty en lifestyle.

Mijn eerste artikel(tje) gaat heel kort over borstkanker en voedingsadvies. Mijn tweede publicatie is verschenen in ‘For You X-clusive’; hier heb ik een 3 gangen (kerst)menu voor gemaakt. Voor de recepten & foto’s zie mijn ‘Recepten’ pagina op deze site.