Tarieven

Voor 2018 is de vergoeding voor dieetadvisering, net als in 2017 weer in de basisverzekering opgenomen voor 3 uur, per persoon, per jaar.  Let er wel op dat dit van uw eigen risico af gaat, behalve bij kinderen onder de 18 jaar óf als er sprake is van “Ketenzorg”. Dit houdt in dat uw huisarts in dit geval een “GEZ” (Geïntegreerde Eerstelijns Zorg) is, of aangesloten is bij het “ROWHN” (Regionale Organisatie Huisartsen West-Nederland).

Controleer altijd eerst uw polis of u in aanmerking komt voor vergoeding. Een aanvullende verzekering biedt u vaak een extra aantal uren voor dieetadvisering. Kijk voor meer informatie over de vergoedingen in 2018 op www.zorgwijzer.nl.

Ketenzorg
Vanuit de ketenzorg — dit geldt voor chronische aandoeningen, zoals; Diabetes, CVRM (Cardio Vasculair Risico Management) en COPD — is er een speciale dieetvergoeding geregeld. Kosten met betrekking tot de ketenzorg gaan via deze regeling niet van het eigen risico af. Via deze regeling worden er 3 tot 4 behandeluren per kalenderjaar vergoed. Per regio/huisarts/zorgverzekeraar is ketenzorg echter verschillend geregeld; informeer daarom altijd naar de voorwaarden.

De behandeling bestaat uit directe tijd (gesprekken) en indirecte tijd (o.a. administratie, een voeding- of dieetadvies opstellen, rapportages, bestellen drink- of sondevoeding etc). Voorafgaand aan een intakegesprek stuur ik u altijd een bevestigingsbrief met daarbij een leeg eet verslag. Ik vraag u om deze mee te nemen naar het intakegesprek. Ik zal uw eet verslag dan beoordelen en aan de hand daarvan stel ik een behandelplan/advies voor u op. U bepaalt zelf wanneer en hoe vaak u terug wilt komen op mijn spreekuur.

Tarieven:

1e consult (45 – 60 min + 30 min administratie): 75-90 euro (45min = 75 euro – exclusief opstellen persoonlijk “dieet”advies)
2e consult (kort 15 of lang 30 min): 15-30 euro
Opstellen persoonlijk “dieet”advies: v.a. 30 euro
Eerste huisbezoek (60 min + 30 min): 90 euro
Toeslag huisbezoek: 20 euro
Email consult 15 euro
Telefonisch consult 15 euro
Bestellen drink- of bijvoeding 15 euro (bestaande cliënt) - 30 euro nieuwe cliënt (dit heeft te maken met het aanmeldformulier wat ingevuld moet worden op de website van Eurocept Plaza; de leverancier waar ik mee samen werk).
PUBER FIT! – Pakket & Begeleiding 120 tot max 180 euro (3 uur volledige vergoeding bij kinderen onder de 18 jaar)

 

De tarieven zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars en kunnen iets van elkaar verschillen.

Verhindering

Indien u bij verhindering tenminste 24 uur van te voren de afspraak annuleert, zal ik geen kosten in rekening brengen.  Indien u de afspraak niet op tijd annuleert, zal ik de voor u gereserveerde tijd in rekening moeten brengen. U kunt dit bedrag helaas niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken neem dan nu contact met mij op!