Even voorstellen – de diëtisten:

Hallo, mijn naam is Maaike Boere, geboren in Nieuwe Wetering.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Van 2004 tot 2008 heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek gedaan en de titel diëtist behaald. Na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen als diëtist bij Activite Thuiszorg in Leiderdorp.
“Helaas” werd ik in 2012 ontslagen samen met nog een aantal andere collega’s.
Dit was voor mij de aanleiding om voor mezelf te beginnen. Na een zeer stressvolle periode van onzekerheid en twijfels, kan ik nu alleen maar zeggen hoe fantastisch ik het vind om zelfstandig mijn praktijk te runnen. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk en ik kan na al die jaren wel concluderen dat het coachen van mensen echt een passie is geworden!

Naast mijn werk als diëtist ben ik in april 2012 geslaagd voor de opleiding allround aerobic instructrice. Sinds die tijd geef ik aerobic/bodyshape lessen. Ik vind het heerlijk om na een dag zittend werken mijn energie eruit te gooien in de sportschool en mijn hoofd te legen. Naast mijn eigen les ben ik sinds 2016 ook begonnen met tennisles (geweldig) en ben ik regelmatig te vinden in de sportschool voor mijn 2 vaste lessen; bodypump & yoga/pilates.

Ervaring:

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan tijdens het coachen van mensen. Jong en oud, ziek of gezond, allochtoon of autochtoon; geen dag is hetzelfde. Eigenlijk spreken alle leeftijden mij aan, maar pubers / jongeren vind ik toch wel heel leuk om te coachen.
Voor pubers met overgewicht heb ik in 2016 een nieuwe manier van begeleiding bedacht; Puber Fit; oftewel online begeleiding aan de ouders en/of het kind. Lees meer over Puber Fit op de ‘Nieuws’ pagina.
Naast spreekuren houd ik mij bezig met het geven van diverse voedingsvoorlichtingen (o.a. voor allochtonen, diabeten en ouderen). Ook heb ik in het verleden meerdere cursussen gegeven, zoals afvalcursussen & kindercursussen.  De combinatie van spreekuren en voorlichtingen/cursussen vind ik erg leuk en geeft mij veel voldoening. Het geeft mij een goed gevoel als ik mensen op weg kan helpen hun  leefstijl te veranderen. De kunst is natuurlijk om deze leefstijl vast te kunnen houden. De reacties en de resultaten zijn vaak mooie momenten waar ik veel energie van krijg. Ik geef mensen persoonlijk advies & coaching, probeer vooral goed met mensen mee te denken en ik kan mij goed in anderen inleven. Tijdens de opleiding Voeding en Diëtetiek vond ik de psychologie lessen dan ook heel interessant.
Gedragsverandering gaat niet vanzelf en kost meestal veel tijd. Het is heel mooi om te zien hoe mensen geleidelijk aan steeds meer motivatie krijgen en zich op den duur veel beter en energieker gaan voelen. Ik vind het ook echt geweldig om te zien wat voeding met je lichaam en gemoedstoestand kan doen!

Sommige mensen zijn nog wat sceptisch als ze naar de eerste afspraak komen. Vaak zijn deze mensen doorverwezen door een praktijkverpleegkundige of huisarts, maar zien zij zelf het belang van een afspraak nog niet zo in.
Het komt geregeld voor dat mensen een negatieve ervaring hebben bij een andere diëtiste (waarbij ze een streng dieet kregen). Ik begrijp heel goed dat het soms confronterend kan zijn om bepaalde knelpunten onder ogen te zien, maar ik kan je/u gerust stellen dat de afspraken bij mij ontspannen en ongedwongen zijn. Het is jouw/uw lichaam en jouw/uw leefstijl; dus helemaal aan jou/u of je/u iets met mijn adviezen gaat doen. U bent niet verplicht om dingen te veranderen. Zo zal een kapster u ook niet verplichten uw haar paars te verven, zo zal ik u ook niet verplichten uw voeding aan te passen!
Ik probeer me dus zo goed mogelijk in te leven en alles in overleg te doen. Het leuke is dat 9 van de 10 mensen na zo’n prettig eerste gesprek weer terugkomen.
Sommige mensen begeleid ik al 2-3 jaar en daar heb ik echt een band mee.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de geweldige resultaten van het koolhydraatarme dieet bij Diabetes en Overgewicht!

Verder ben ik (tot slot) zelf eind juli 2018 begonnen met het FODMAP dieet, aangezien ik al jaren rond liep met darmklachten en PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom). Mijn klachten zijn na 5 dagen al helemaal verdwenen. Zie de BLOG pagina met mijn persoonlijke verhaal over het FODMAP dieet met foto’s van voor en na het dieet. Na het verdwijnen van mijn darmklachten ben ik begonnen met het begeleiden van mensen die het FODMAP dieet willen doen. Ik vind het super fijn om mensen van hun darmklachten af te kunnen helpen!

Neem gerust contact met mij op als je na het lezen van deze tekst enthousiast geworden bent.

Ik help je graag!

Hartelijke groet,

Maaike Boere, diëtist

Heeft u nog vragen of wilt u een afpraak maken neem dan nu direct contact met mij op!