Even voorstellen – de diëtisten:

Hallo, mijn naam is Maaike Boere, geboren in Nieuwe Wetering.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Van 2004 tot 2008 heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek gedaan en de titel diëtist behaald. Na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen als diëtist bij Activite Thuiszorg in Leiderdorp.
“Helaas” werd ik in 2012 ontslagen samen met nog een aantal andere collega’s.
Dit was voor mij de aanleiding om voor mezelf te beginnen. Na een zeer stressvolle periode van onzekerheid en twijfels, kan ik nu alleen maar zeggen hoe fantastisch ik het vind om zelfstandig mijn praktijk te runnen. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk en ik kan na al die jaren wel concluderen dat het coachen van mensen echt een passie is geworden!

Naast mijn werk als diëtist ben ik in april 2012 geslaagd voor de opleiding allround aerobic instructrice. Sinds die tijd geef ik aerobic/bodyshape lessen. Ik vind het heerlijk om na een dag zittend werken mijn energie eruit te gooien in de sportschool en mijn hoofd te legen. Naast mijn eigen les ben ik sinds 2016 ook begonnen met tennisles (geweldig) en ben ik regelmatig te vinden in de sportschool voor mijn 2 vaste lessen; bodypump & yoga/pilates.

Ervaring:

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan tijdens het coachen van mensen. Jong en oud, ziek of gezond, allochtoon of autochtoon; geen dag is hetzelfde. Eigenlijk spreken alle leeftijden mij aan, maar pubers / jongeren vind ik toch wel heel leuk om te coachen.
Voor pubers met overgewicht heb ik in 2016 een nieuwe manier van begeleiding bedacht; Puber Fit; oftewel online begeleiding aan de ouders en/of het kind. Lees meer over Puber Fit op de ‘Nieuws’ pagina.
Naast spreekuren houd ik mij bezig met het geven van diverse voedingsvoorlichtingen (o.a. voor allochtonen, diabeten en ouderen). Ook heb ik in het verleden meerdere cursussen gegeven, zoals afvalcursussen & kindercursussen.  De combinatie van spreekuren en voorlichtingen/cursussen vind ik erg leuk en geeft mij veel voldoening. Het geeft mij een goed gevoel als ik mensen op weg kan helpen hun  leefstijl te veranderen. De kunst is natuurlijk om deze leefstijl vast te kunnen houden. De reacties en de resultaten zijn vaak mooie momenten waar ik veel energie van krijg. Ik geef mensen persoonlijk advies & coaching, probeer vooral goed met mensen mee te denken en ik kan mij goed in anderen inleven. Tijdens de opleiding Voeding en Diëtetiek vond ik de psychologie lessen dan ook heel interessant.
Gedragsverandering gaat niet vanzelf en kost meestal veel tijd. Het is heel mooi om te zien hoe mensen geleidelijk aan steeds meer motivatie krijgen en zich op den duur veel beter en energieker gaan voelen. Ik vind het ook echt geweldig om te zien wat voeding met je lichaam en gemoedstoestand kan doen!

Sommige mensen zijn nog wat sceptisch als ze naar de eerste afspraak komen. Vaak zijn deze mensen doorverwezen door een praktijkverpleegkundige of huisarts, maar zien zij zelf het belang van een afspraak nog niet zo in.
Het komt geregeld voor dat mensen een negatieve ervaring hebben bij een andere diëtiste (waarbij ze een streng dieet kregen). Ik begrijp heel goed dat het soms confronterend kan zijn om bepaalde knelpunten onder ogen te zien, maar ik kan je/u gerust stellen dat de afspraken bij mij ontspannen en ongedwongen zijn. Het is jouw/uw lichaam en jouw/uw leefstijl; dus helemaal aan jou/u of je/u iets met mijn adviezen gaat doen. U bent niet verplicht om dingen te veranderen. Zo zal een kapster u ook niet verplichten uw haar paars te verven, zo zal ik u ook niet verplichten uw voeding aan te passen!
Ik probeer me dus zo goed mogelijk in te leven en alles in overleg te doen. Het leuke is dat 9 van de 10 mensen na zo’n prettig eerste gesprek weer terugkomen.
Sommige mensen begeleid ik al 2-3 jaar en daar heb ik echt een band mee.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de geweldige resultaten van het koolhydraatarme dieet bij Diabetes en Overgewicht!

Verder ben ik (tot slot) zelf eind juli 2018 begonnen met het FODMAP dieet, aangezien ik al jaren rond liep met darmklachten en PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom). Mijn klachten zijn na 5 dagen al helemaal verdwenen. Zie de BLOG pagina met mijn persoonlijke verhaal over het FODMAP dieet met foto’s van voor en na het dieet. Na het verdwijnen van mijn darmklachten ben ik begonnen met het begeleiden van mensen die het FODMAP dieet willen doen. Ik vind het super fijn om mensen van hun darmklachten af te kunnen helpen!

Neem gerust contact met mij op als je na het lezen van deze tekst enthousiast geworden bent.

Ik help je graag!

Hartelijke groet,

Maaike Boere, diëtist

Heeft u nog vragen of wilt u een afpraak maken neem dan nu direct contact met mij op!

mijn instagram

.
*ONLINE SMALL GROUP CURSUS!* 💻 👩‍💻 💻 👨‍💻 💻 👩‍💻 💻 👨‍💻 💻 
.
Ik ben op zoek naar 4 enthousiaste mensen (m/v) die graag ongeveer 5kg zouden willen afvallen in 2020 en mogelijk nog meer afvallen in 2021! 💪🏼🎉 Ik zoek mensen die leergierig zijn en op zoek zijn naar een gezonde “balans” in hun leven. 
In week 47 wil ik 4 avonden van 20 tot 21uur (verspreid over meer dan 4 weken) via ZOOM organiseren. Tijdens de cursus laat ik jullie Power Point presentaties zien en speel ik in op jullie vragen & behoeften.
Ik hoop dat het niet alleen leerzaam, maar ook gezellig & interactief wordt! 😃
.
Wat kun je verwachten?
- Ik beoordeel eerst kort jouw eetverslag (privé via e-mail)
- Ik geef informatie over gezonde voeding: koolhydraten, eiwitten & vetten
- Ik maak je bewust en geef je inzicht in je gedrag/gedachten & emotie eten
- Ik leer je over mindfulness, ontspanning, slapen & beweging
- Ik geef je praktische tips en productkennis (feiten & fabels)
- Je kan mij vragen stellen over voeding/beweging
- Je weegt & meet jezelf vanaf week 47  wekelijks
.
Enthousiast geworden? Meld je heel snel aan want deze cursus is  G R A T I S !!! 
Bij veel aanmeldingen wil ik 2 cursussen starten, waarvan 1 in de ochtend en 1 in de avond! 
Voorwaarden voor deelname;
- Je bent ouder dan 18jaar
- Je eigen risico is helemaal op (als het nog niet op is zullen de kosten voor eigen risico zijn; stuur mij een PB)
- Je hebt een verzekering waar ik een contract mee heb (zie website)
- Je hebt bij sommige verzekeraars een verwijsbrief nodig (zie jouw polis)
- Heb je Diabetes, COPD of een hart-en vaatziekte? Dan is het met verwijsbrief sowieso gratis. 
.
Zie ik jou met 3 andere leuke deelnemers in week 47 online?! Ik heb er nu al zin in!
Stuur mij voor 11-11-2020 een bericht!
.
#onlinecursus #gratis #gratiscursus #gezondafvallen #leefstijlcoaching #gezondheidisalles #afvallen #cursus #jezelfopnummer1 #gezondgewicht #gezondeleefstijl
. *ONLINE SMALL GROUP CURSUS!* 💻 👩‍💻 💻 👨‍💻 💻 👩‍💻 💻 👨‍💻 💻 . Ik ben op zoek naar 4 enthousiaste mensen (m/v) die graag ongeveer 5kg zouden willen afvallen in 2020 en mogelijk nog meer afvallen in 2021! 💪🏼🎉 Ik zoek mensen die leergierig zijn en op zoek zijn naar een gezonde “balans” in hun leven. In week 47 wil ik 4 avonden van 20 tot 21uur (verspreid over meer dan 4 weken) via ZOOM organiseren. Tijdens de cursus laat ik jullie Power Point presentaties zien en speel ik in op jullie vragen & behoeften. Ik hoop dat het niet alleen leerzaam, maar ook gezellig & interactief wordt! 😃 . Wat kun je verwachten? - Ik beoordeel eerst kort jouw eetverslag (privé via e-mail) - Ik geef informatie over gezonde voeding: koolhydraten, eiwitten & vetten - Ik maak je bewust en geef je inzicht in je gedrag/gedachten & emotie eten - Ik leer je over mindfulness, ontspanning, slapen & beweging - Ik geef je praktische tips en productkennis (feiten & fabels) - Je kan mij vragen stellen over voeding/beweging - Je weegt & meet jezelf vanaf week 47 wekelijks . Enthousiast geworden? Meld je heel snel aan want deze cursus is G R A T I S !!! Bij veel aanmeldingen wil ik 2 cursussen starten, waarvan 1 in de ochtend en 1 in de avond! Voorwaarden voor deelname; - Je bent ouder dan 18jaar - Je eigen risico is helemaal op (als het nog niet op is zullen de kosten voor eigen risico zijn; stuur mij een PB) - Je hebt een verzekering waar ik een contract mee heb (zie website) - Je hebt bij sommige verzekeraars een verwijsbrief nodig (zie jouw polis) - Heb je Diabetes, COPD of een hart-en vaatziekte? Dan is het met verwijsbrief sowieso gratis. . Zie ik jou met 3 andere leuke deelnemers in week 47 online?! Ik heb er nu al zin in! Stuur mij voor 11-11-2020 een bericht! . #onlinecursus #gratis #gratiscursus #gezondafvallen #leefstijlcoaching #gezondheidisalles #afvallen #cursus #jezelfopnummer1 #gezondgewicht #gezondeleefstijl
*** POMPOENSOEP met een Thais tintje😍😋 ***
.
.
Hou je van Thailand? Dan hou je vast ook van Thais eten. De smaken die ik echt geweldig vind zijn de smaken van citroenbladen en citroengras door curry’s, soepen en sauzen. En er kan niets op tegen vers gemaakte Thaise curry pasta😍 Deze hadden we gelukkig nog in de vriezer en die heb ik gebruikt om de soep een Thais tintje te geven. En dat is goed gelukt!
.
.
Ingrediënten voor een grote pan (5/6 porties):
- 1/2 fles pompoen
- 1 winterpeen
- 1 appel
- 1 ui
- flink stuk gemberwortel
- 2 pakjes kokosmelk
- 1 handje citroenbladen
- 1 citroengras stengel 
- 1 flinke eetlepel Thaise curry pasta
- 1,5 eetlepel vis saus 
- 2 groente (bio) bouillonblokjes 
- 1 rood klein pepertje 
- 1,5 eetlepel rietsuiker of iets van zoetstof (ja in een curry gaat standaard suiker, maar ik wilde de soep niet te zoet, vandaar dat ik een klein beetje gebruikt heb).
- 1 verse limoen (het sap)
.
.
Hoe maak je het? 
Snijd eerst alles fijn en schil de appel, wortel en de flespompoen. Fruit dan de ui met de stukjes gember en peper in een scheutje olijfolie en doe daar de currypasta al bij zodat het wat kan garen. Doe alvast een heel klein scheutje water erbij zodat het lekker kan pruttelen. Voeg dan de wortel, appel en pompoen toe en roer goed door elkaar. Doe de bouillonblokjes erbij en voeg dan (ongeveer want ik meet nooit iets af) 1,5 liter gekookt water toe en de 2 pakjes kokosmelk. Laat het 10 min zachtjes koken. Pureer de soep dan en voeg daarna de citroenbladen, citroen gras stukjes, de suiker, de vis saus en de limoensap toe. Nu is het een kwestie van goed roeren en proeven proeven proeven. Hou je van zoet? Dan doe je extra suiker erbij, of extra veel limoensap voor een frisse smaak. De smaken van de citroengras en de citroenbladen worden steeds intenser, proef maar eens op de 2e of 3e dag😍👌🏼
.
Leuk als je deze soep ook gaat maken! Oh en als je geen curry pasta hebt; het kan ook prima zonder hoor!
.
.
#recept #thaifood #pompoensoep #gratisrecept #currysoep #maaikesflavours #aanrader #lekkereten #weekend #cooking #quarantainecooking #Thailand
*** POMPOENSOEP met een Thais tintje😍😋 *** . . Hou je van Thailand? Dan hou je vast ook van Thais eten. De smaken die ik echt geweldig vind zijn de smaken van citroenbladen en citroengras door curry’s, soepen en sauzen. En er kan niets op tegen vers gemaakte Thaise curry pasta😍 Deze hadden we gelukkig nog in de vriezer en die heb ik gebruikt om de soep een Thais tintje te geven. En dat is goed gelukt! . . Ingrediënten voor een grote pan (5/6 porties): - 1/2 fles pompoen - 1 winterpeen - 1 appel - 1 ui - flink stuk gemberwortel - 2 pakjes kokosmelk - 1 handje citroenbladen - 1 citroengras stengel - 1 flinke eetlepel Thaise curry pasta - 1,5 eetlepel vis saus - 2 groente (bio) bouillonblokjes - 1 rood klein pepertje - 1,5 eetlepel rietsuiker of iets van zoetstof (ja in een curry gaat standaard suiker, maar ik wilde de soep niet te zoet, vandaar dat ik een klein beetje gebruikt heb). - 1 verse limoen (het sap) . . Hoe maak je het? Snijd eerst alles fijn en schil de appel, wortel en de flespompoen. Fruit dan de ui met de stukjes gember en peper in een scheutje olijfolie en doe daar de currypasta al bij zodat het wat kan garen. Doe alvast een heel klein scheutje water erbij zodat het lekker kan pruttelen. Voeg dan de wortel, appel en pompoen toe en roer goed door elkaar. Doe de bouillonblokjes erbij en voeg dan (ongeveer want ik meet nooit iets af) 1,5 liter gekookt water toe en de 2 pakjes kokosmelk. Laat het 10 min zachtjes koken. Pureer de soep dan en voeg daarna de citroenbladen, citroen gras stukjes, de suiker, de vis saus en de limoensap toe. Nu is het een kwestie van goed roeren en proeven proeven proeven. Hou je van zoet? Dan doe je extra suiker erbij, of extra veel limoensap voor een frisse smaak. De smaken van de citroengras en de citroenbladen worden steeds intenser, proef maar eens op de 2e of 3e dag😍👌🏼 . Leuk als je deze soep ook gaat maken! Oh en als je geen curry pasta hebt; het kan ook prima zonder hoor! . . #recept #thaifood #pompoensoep #gratisrecept #currysoep #maaikesflavours #aanrader #lekkereten #weekend #cooking #quarantainecooking #Thailand
*** EMOTIE ETEN😫& EETBUIEN🍫***
.
.
Het komt heel veel voor dat mensen gaan eten als ze bijvoorbeeld stress hebben, heel moe zijn, geïrriteerd zijn, teleurgesteld zijn, boos zijn,
blij zijn, somber zijn of verdrietig zijn. Of gewoon teveel eten als ze honger hebben. Emoties kunnen ervoor zorgen dat we sneller grijpen naar die zak chips of die reep chocola, of misschien wel allebei + nog die zak kruidnoten🙈😱
Met als gevolg dat we ons schuldig voelen en last krijgen van moeheid, hoofdpijn, buikklachten en soms ook misselijkheid. En vergeet hoge bloedsuikers niet bij mensen die diabetes hebben.
Was dat het dan écht waard? Al dat lekkere eten???
.
.
Wekelijks begeleid ik mensen die een 👿HAAT-LIEFDE❤️ verhouding hebben met eten. Het zijn soms hardnekkige verslavingen en die zijn niet binnen enkele weken opgelost.
Maar, er is absoluut hoop! 
Het begint bij bewustwording: wat zijn jouw triggers? Waarom wil je eten? Welke gedachten komen er bij je op? Welke keuzes maak jij op dat moment? Hoe voelen die keuzes? Welke gevolgen hebben deze keuzes? Word jij gelukkig van de keuzes die je maakt?
Kortom; gedrag = psychologie! 
Ik vind het een uitdaging om mensen hierbij te kunnen helpen. Ik word er heel blij van als ik zie dat iemand meer grip krijgt op het emotie eten. Ik zie dat mensen meer balans en rust vinden en daar doe ik het voor!
Om mensen hier goed bij te kunnen helpen maak ik vaak gebruik van oefeningen die ik heb geleerd tijdens bijscholingen (Cognitieve gedragstherapie & ACT: Acceptance Commitment Therapy).
.
.
Naast emotie eten komt het ook voor dat mensen teveel verkeerde dingen eten, omdat ze dan ook echt honger hebben. Vaak komt dat door een vocht tekort of door een tekort aan vitamines, mineralen, eiwitten en vezels!
Je kan écht afvallen zonder dat je honger hoeft te hebben! Elke dag zie ik mensen die weer afvallen en mij met een grote glimlach vertellen dat ze het doen zonder dat ze honger hebben!🥳😁
.
.
Wil jij ook meer balans & rust en wil je meer grip op je emotie eten & eetbuien? Neem dan gerust contact op. Ik help je graag🙌
.
#emotieeten #emoties #eetbuien #psychologie #voedingenpsyche #act #cognitievegedragstherapie #gezondafvallen #depressie
*** EMOTIE ETEN😫& EETBUIEN🍫*** . . Het komt heel veel voor dat mensen gaan eten als ze bijvoorbeeld stress hebben, heel moe zijn, geïrriteerd zijn, teleurgesteld zijn, boos zijn, blij zijn, somber zijn of verdrietig zijn. Of gewoon teveel eten als ze honger hebben. Emoties kunnen ervoor zorgen dat we sneller grijpen naar die zak chips of die reep chocola, of misschien wel allebei + nog die zak kruidnoten🙈😱 Met als gevolg dat we ons schuldig voelen en last krijgen van moeheid, hoofdpijn, buikklachten en soms ook misselijkheid. En vergeet hoge bloedsuikers niet bij mensen die diabetes hebben. Was dat het dan écht waard? Al dat lekkere eten??? . . Wekelijks begeleid ik mensen die een 👿HAAT-LIEFDE❤️ verhouding hebben met eten. Het zijn soms hardnekkige verslavingen en die zijn niet binnen enkele weken opgelost. Maar, er is absoluut hoop! Het begint bij bewustwording: wat zijn jouw triggers? Waarom wil je eten? Welke gedachten komen er bij je op? Welke keuzes maak jij op dat moment? Hoe voelen die keuzes? Welke gevolgen hebben deze keuzes? Word jij gelukkig van de keuzes die je maakt? Kortom; gedrag = psychologie! Ik vind het een uitdaging om mensen hierbij te kunnen helpen. Ik word er heel blij van als ik zie dat iemand meer grip krijgt op het emotie eten. Ik zie dat mensen meer balans en rust vinden en daar doe ik het voor! Om mensen hier goed bij te kunnen helpen maak ik vaak gebruik van oefeningen die ik heb geleerd tijdens bijscholingen (Cognitieve gedragstherapie & ACT: Acceptance Commitment Therapy). . . Naast emotie eten komt het ook voor dat mensen teveel verkeerde dingen eten, omdat ze dan ook echt honger hebben. Vaak komt dat door een vocht tekort of door een tekort aan vitamines, mineralen, eiwitten en vezels! Je kan écht afvallen zonder dat je honger hoeft te hebben! Elke dag zie ik mensen die weer afvallen en mij met een grote glimlach vertellen dat ze het doen zonder dat ze honger hebben!🥳😁 . . Wil jij ook meer balans & rust en wil je meer grip op je emotie eten & eetbuien? Neem dan gerust contact op. Ik help je graag🙌 . #emotieeten #emoties #eetbuien #psychologie #voedingenpsyche #act #cognitievegedragstherapie #gezondafvallen #depressie
.
*** ONLINE VIDEO COACHING! 👩‍💻 ***
.
Om eerlijk te zijn was ik in maart niet zo enthousiast om vanuit huis aan de slag te gaan met videobellen & online coaching, maar... inmiddels zijn we alweer ruim een half jaar (😳) verder en nu kan ik zeggen;
Ja ik vind het echt leuk, toch heel persoonlijk en de mensen die ik begeleid zijn positief en enthousiast!
Hieronder de voor- en nadelen van online coaching:
.
Voordelen:
- Je ziet en hoort elkaar dus het is toch erg persoonlijk ✅
- Je hebt geen reistijd meer ✅
- Je hebt geen parkeerkosten ✅
- We kunnen zonder mondkapjes afspreken ✅
- Je kan vanuit huis of waar je maar wilt met mij videobellen ✅
- Je kan met je mobiele telefoon ook videobellen ✅
- Je kan producten laten zien via jouw camera en die kan ik meteen beoordelen! ✅
- Je kan samen met je zoon, dochter of man of vrouw, een afspraak maken. Gezinscoaching is dus ook een mogelijkheid (hierover binnenkort meer op mijn website!) ✅
- Eetdagboekjes kun je voor onze afspraak al naar mij mailen ✅
- Wegen & meten kun je zelf thuis doen (meten met mijn instructies) ✅
.
.
Nadelen:
- Face to face is nóg persoonlijker
- Ik kan je geen koffie of thee aanbieden
.
.
Enthousiast geworden en nieuwsgierig? Stuur me gerust een bericht! Juist nu we meer thuis zijn en minder externe prikkels hebben, is het een goed moment om je leefstijl aan te pakken!🙌
Is je eigen risico op? Dan krijg je sowieso 3 uur volledig vergoed (let op de voorwaarden; met sommige verzekeraars heb ik geen contract)!

.
#leefstijlcoaching #gezondafvallen #covid19 #onlinecoaching #gezondgezin #gezondeten #gezondenlekkereten #ontspanning #stressmanagement #burnout #goedslapen #maaltijdplanning #voedingssupplementen #sport #fitheid #darmgezondheid #mentalegezondheid #depressie #balansinjevoeding #jezelfop1😁
. *** ONLINE VIDEO COACHING! 👩‍💻 *** . Om eerlijk te zijn was ik in maart niet zo enthousiast om vanuit huis aan de slag te gaan met videobellen & online coaching, maar... inmiddels zijn we alweer ruim een half jaar (😳) verder en nu kan ik zeggen; Ja ik vind het echt leuk, toch heel persoonlijk en de mensen die ik begeleid zijn positief en enthousiast! Hieronder de voor- en nadelen van online coaching: . Voordelen: - Je ziet en hoort elkaar dus het is toch erg persoonlijk ✅ - Je hebt geen reistijd meer ✅ - Je hebt geen parkeerkosten ✅ - We kunnen zonder mondkapjes afspreken ✅ - Je kan vanuit huis of waar je maar wilt met mij videobellen ✅ - Je kan met je mobiele telefoon ook videobellen ✅ - Je kan producten laten zien via jouw camera en die kan ik meteen beoordelen! ✅ - Je kan samen met je zoon, dochter of man of vrouw, een afspraak maken. Gezinscoaching is dus ook een mogelijkheid (hierover binnenkort meer op mijn website!) ✅ - Eetdagboekjes kun je voor onze afspraak al naar mij mailen ✅ - Wegen & meten kun je zelf thuis doen (meten met mijn instructies) ✅ . . Nadelen: - Face to face is nóg persoonlijker - Ik kan je geen koffie of thee aanbieden . . Enthousiast geworden en nieuwsgierig? Stuur me gerust een bericht! Juist nu we meer thuis zijn en minder externe prikkels hebben, is het een goed moment om je leefstijl aan te pakken!🙌 Is je eigen risico op? Dan krijg je sowieso 3 uur volledig vergoed (let op de voorwaarden; met sommige verzekeraars heb ik geen contract)! . #leefstijlcoaching #gezondafvallen #covid19 #onlinecoaching #gezondgezin #gezondeten #gezondenlekkereten #ontspanning #stressmanagement #burnout #goedslapen #maaltijdplanning #voedingssupplementen #sport #fitheid #darmgezondheid #mentalegezondheid #depressie #balansinjevoeding #jezelfop1😁