VOEDING & DIËTETIEK NIEUWS

CORONA VIRUS INFORMATIE

Helaas is ook ons Nederland getroffen door het Corona virus. Dit heeft ongelofelijk veel gevolgen voor onze samenleving en economie.
Ik heb daarom besloten voorlopig – tot in ten minste eind april – geen face to face afspraken meer te maken. Ik werk op 5 locaties en ik kom dagelijks in contact met jonge, oude, zieke en gezonde mensen. Ik wil absoluut geen risico’s lopen en blijf zoveel mogelijk binnen en ik houd net als u uiteraard 1.5 meter afstand van anderen.
Gelukkig zijn er mogelijkheden om de consulten via telefoon, e-mail of videobellen te doen! Ik zou het ontzettend waarderen als de afspraken niet worden afgezegd, aangezien er dan geen inkomsten meer binnenkomen en dat is voor mij als zzp’er heel erg lastig. 

Ik wens iedereen veel sterkte en een goede gezondheid toe! 
Een gezonde leefstijl is in deze tijden heel belangrijk. Blijf dus zoveel als het kan in beweging, zowel binnen als buiten met gepaste afstand.

Blijf gezond eten en koken, haal niet teveel verleidingen in huis en zoek steun als u het nodig heeft!

 

………………………………………………………………………………………………………………..

 

DOUGLAS CADEAUKAART QUARANTAINE ACTIE!

Stuur jij 2 nieuwe cliënten naar mij door? Dan krijg jij van mij een Douglas cadeaukaart t.w.v. 15,00 Euro! 

De voorwaarden op een rij:

 • Deze actie is geldig in april, mei en juni 2020.
 • Een nieuwe cliënt krijgt een telefonisch intake consult OF een intake consult via videobellen. Wanneer er weer face to face afspraken gemaakt mogen worden dan zal daar de voorkeur naar uit gaan. Zo kunnen er dan ook weer huisbezoeken gedaan worden – denk aan kwetsbare en eenzame ouderen!
 • Een nieuwe aanmelding krijgt een intake afspraak vanaf 75 minuten – hier zit ook tijd bij voor administratie, rapportage naar verwijzer en contact met eventuele mantelzorgers. Indien de cliënt een uitgewerkt voedingsschema zou willen ontvangen EN / OF er is drinkvoeding nodig, heb ik meer tijd nodig en komt het uit op 90 minuten. 
 • Een nieuwe cliënt krijgt na het intake consult nog minimaal 2 vervolg consulten van 30 minuten per consult. Wanneer deze consulten plaatsvinden kan worden afgestemd met de cliënt zelf. 
 • Per persoon kun je maximaal 6 nieuwe cliënten aanmelden, dus dan krijg je 3 cadeaubonnen t.w.v. 15,00 Euro dus 45,00 Euro online shop tegoed bij Douglas!
 • De kosten van de consulten declareer ik aan het einde van de maand rechtstreeks bij de zorgverzekering. Ik stuur alleen cliëntfacturen als de cliënt hier zelf om vraagt of als ik geen overeenkomst heb afgesloten met de desbetreffende zorgverzekeraar (zie tarieven).
 • De kosten van mijn consulten worden voor 3 uur door de basisverzekering vergoed, maar deze gaan vaak wel eerst van het eigen risico af. De kosten gaan NIET eerst van het eigen risico af bij kinderen tot 18 jaar en bij chronisch zieken. Dus ken je mensen met Diabetes, COPD of een hart- en vaatziekte, dan zullen de kosten in het geval van KETENZORG (dat ligt aan de huisartsenpraktijk) en vermelding hiervan op een verwijsbrief, volledig worden vergoed tot ongeveer 4 uur per jaar. Het is altijd goed om voor alle zekerheid de polis van de verzekering te lezen.
 • Is het eigen risico voor 2020 al helemaal op? Dat is goed nieuws! De kosten voor mijn consulten zullen dan helemaal vergoed worden voor ten minste 3 uur per jaar. 

Goed om te weten

Onderstaande gegevens heb ik van je nodig om een cliënt te kunnen aanmelden. We kunnen dit veilig overdragen via een telefoongesprek of via een intakeformulier persoonsgegevens die naar mij retour gemaild wordt en daarna direct verwijderd wordt. 

 • Voorletters en naam
 • Geboortedatum
 • Naam huisarts
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Verzekeringsmaatschappij & BSN nummer
 • REDEN voor aanmelding? Denk aan: Slechte voedingstoestand, ongewenst gewichtsverlies, ondervoeding, overgewicht, obesitas, darmklachten (PDS; FODMAP dieet), COPD, hartfalen, PMS (Pre Menstrueel Syndroom), bariatrische chirurgie (maagverkleining, gastric sleeve), eetstoornissen en emotie eten.

 

Alvast bedankt voor iedere nieuwe aanmelding!

Samen staan we sterk!

 

 

……………………………………………………………………………………………………………….

 

 

 

3-1-2020 Update: Ik heb n.a.v. de advertentie in het Zorg & Zekerheid magazine momenteel voldoende aanmeldingen om te kunnen starten met het COOL programma. Zie onderaan in dit bericht de naam en contactgegevens van een leefstijlcoach in Leiden/Leiderdorp die ook het COOL programma geeft. U kan zich uiteraard ten alle tijden wel aanmelden voor individuele leefstijl coaching op één van mijn spreekuurlocaties in Leiden! 

 

GLI – Gecombineerde Leefstijl Interventie
Het COOL leefstijl programma!

Eindelijk…. na maanden veel energie en tijd te hebben gestoken in de ontwikkeling van het COOL (Coaching Op Leefstijl) leefstijlprogramma, kan ik vermelden dat het met veel hulp, kennis en creativiteit van stagiaire Esmee Voets is gelukt om een gloednieuwe, mooie, leerzame en interactieve leefstijlcursus in elkaar te zetten.
Ik ben erg enthousiast en kan niet wachten om deze cursus te gaan geven. Ik hoop dan ook op een groep van minstens 10 tot maximaal 12 enthousiaste én gemotiveerde deelnemers.
Als deelnemer van het COOL programma neem je zelf de touwtjes in handen. Tijdens de groepssessies krijg je informatie over o.a. de BRAVO aspecten; voeding, ontspanning / slapen, beweging, alcohol en mogelijk ook een thema avond over stoppen met roken (afhankelijk van de deelnemers). Tijdens de groepssessies leer je van andere deelnemers, is er ruimte om vragen te stellen en ga je met opdrachten aan de slag voor thuis. Wat en wanneer je de opdrachten gaat doen is helemaal aan jou zelf. Ik geef je praktische tips waar jij thuis mee aan de slag kunt gaan en waardoor jij gaat streven naar een gezondere leefstijl, een gezonder gewicht en dus eigenlijk de beste versie van jezelf! COOL is geen ‘afslankcursus’, wel ga je van tevoren een doel of meerdere doelen stellen waar jij in twee jaar tijd met behulp van mijn coaching en natuurlijk de steun van andere deelnemers, naar toe zal werken.

 

 • Ben jij al een tijd op zoek naar de juiste balans in je eetpatroon?
 • Heb je al verschillende afvalpogingen gedaan?
 • Ben je niet helemaal tevreden met je gezondheid?
 • Voel jij je soms ouder dan je daadwerkelijk bent?
 • Is jouw energie niveau niet optimaal?
 • Zit je niet echt goed in je vel?
 • Ben je bang dat je gewicht alleen maar zal toenemen?
 • Zit je op het randje van Diabetes, heb je Diabetes of bestaat er een grotere kans vanwege jouw gewicht dat je Diabetes gaat krijgen?
 • Ben je wel gemotiveerd om je leefstijl te veranderen, maar zie je door de bomen het bos niet meer?!

Dan is mijn 2 jarige COOL leefstijlprogramma echt iets voor jou!

Ben jij;

 • Ouder dan 18 jaar?
 • Is je BMI boven de 25 en heb je kans op Diabetes / Hart en Vaatziekte?
 • Is je BMI boven de 30?
 • Gemotiveerd om 2 jaar lang deel te nemen aan het COOL programma?
 • Verzekerd bij ZORG en ZEKERHEID? (Helaas heb ik alleen met Zorg en Zekerheid een overeenkomst kunnen afsluiten. Dit betekent dat wanneer u niet bij Zorg en Zekerheid verzekerd bent, u de kosten mogelijk voor slechts 75% vergoed krijgt. De kosten voor deze 2 jarige cursus bedragen 787,70 Euro per persoon). Als u bij een andere verzekeraar verzekerd bent en er wordt gevraagd naar het lidmaatschap van het BLCN; ik ben géén lid van het BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland). Wel ben ik lid van de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten); de NVD heeft mij een geaccrediteerde titel ‘leefstijlcoach’ gegeven en Zorg en Zekerheid is de enige verzekeraar die mij niet verplicht om lid te worden van het BLCN.
 • Verzekerd bij een andere zorverzekeraar? Neem eerst contact op met uw zorgverzekeraar en vermeld hierbij bovengenoemde tekst (ik ben geen lid van het BLCN). Vraag bij uw verzekeraar of de cursus vergoed zal worden als u zelf de factuur betaald en vervolgens bij uw verzekeraar declareert. Krijgt u de cursus niet volledig vergoed? Neem dan contact op met de Waagcoach, Carolien Linneman, leefstijlcoach en werkzaam in Leiden en Leiderdorp. 
 • Tel: 06-28428025
  [email protected]
  www.waagcoach.nl

   

Wat houdt het COOL leefstijlprogramma in?

Het totale programma duurt maar liefst 24 maanden. Het is niet mogelijk om tussentijds uit te stappen; aanmelden = gemotiveerd voor deelname en afronden van het programma!

Basis programma: 8 maanden

Intake consult individueel

8 groepssessies van 1.5 uur op de dinsdag avond

2 individuele sessies

Eindgesprek (evaluatie basisprogramma)

Onderhoudsprogramma: 16 maanden

Intake consult individueel

8 groepssessies

2 individuele sessies

Eindgesprek (evaluatie onderhoudsprogramma / gehele cursus)

 

Waar en wanneer?

 • Start: 4 Februari 2020 – alle overige data + uitnodiging voor een kennismakingsgesprek worden nog bekend gemaakt via de mail nadat je je hebt aangemeld.
 • De locatie is: De Regenboogkerk in de Merenwijk – achter de LIDL.
  Watermolen 1, 2317 ST Leiden
 • 16 x op dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur + 4 individuele consulten individueel afgesproken met mij.
 • Kosten; GRATIS cursus inclusief cursusmateriaal en zo af en toe een gezond hapje! 🙂
 • Exclusief: koffie / thee / fris – verkrijgbaar v.a. 1,00 Euro aan de bar

   

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze tekst?! Ga dan z.s.m. naar je huisarts of praktijkondersteuner en neem deze verwijsbrief mee en laat deze ondertekenen:

COOL verwijsbrief

 

Stuur mij vervolgens een e-mail met je naam, telefoonnummer en daarbij een motivatie waarom jij graag zou willen deelnemen aan het COOL leefstijlprogramma!

 

In week 2/3/4 van januari wil ik de individuele kennismakings consulten gaan inplannen.

 

Ik hoop snel iets van je te horen!

 

Hartelijke groeten,
Maaike Boere, diëtist & leefstijlcoach

 

Titel ‘Leefstijlcoach’

 

Sinds eind oktober 2018 heb ik naast de officiële titel ‘diëtist’, ook de officiële titel ‘leefstijlcoach’ behaald. Dat betekent dat ik naast voeding en dieetadviezen ook leefstijladviezen geef over het stoppen met roken, beter slapen, verminderen van stress en het verbeteren van het beweegpatroon. Het gaat er vooral om wat mensen zelf willen en dus niet wat ik graag zou willen; het is immers uw leefstijl. 

In 2019 komt leefstijlcoaching in de basisverzekering, maar hier zitten helaas een heleboel haken en ogen aan. Momenteel ben ik nog bezig met het uitzoeken van een aantal belangrijke zaken. O.a. ben ik aan het uitzoeken wat voor GLI’s (Geïntegreerde Leefstijl Interventies) er vergoed zullen worden, voor wie dat geldt en hoe het zit met de vergoeding per zorgverzekeraar. Kortom; het is momenteel helaas nog onduidelijk.
Zodra er meer duidelijk is zal ik dit direct delen op mijn website, Instagram, Facebook en Twitter pagina. Houdt mijn social media dus in de gaten.

AANTEKENING leefstijlcoach GLI 2018 M. Boere

PUBER FIT! Online advies & coaching voor jouw puber?!

PUBER FIT! is een eenvoudige manier om jouw puber (of iets ouder dan puber kind) op een speelse wijze een gezondere leefstijl aan te leren, zonder dat ze naar “de diëtist moeten”. Als ouder heb je contact met mij via de mail. De zorgverzekering zal deze PUBER FIT! begeleiding voor 3 uur per jaar volledig vergoeden bij een leeftijd van 18 jaar of jonger. Voor een PUBER FIT! – Pakket (= persoonlijk voedingsplan bestaande uit verschillende documenten; zie hieronder), reken ik 2 uur; dit is inclusief de intake via de mail. Daarnaast is er dus nog ruimte voor 4 e-mail consulten; deze kunnen om de 2 weken worden gedaan, of om de 4 weken. Dat bepaal je als ouder helemaal zelf. Ook zou je ervoor kunnen kiezen dat je zoon of dochter zelf een e-mail stuurt met vragen.

Samenwerking met Fysiotherapie praktijk Zwanenzijde in Leiden

Vanaf 2016 tot en met heden geef ik een aantal keer per jaar een voorlichting over Gezonde Voeding aan een groep fysio sporters bij Fysiotherpie praktijk Zwanenzijde in de Merenwijk. De deelnemers doen mee aan het programma ‘Lekker in je lijf’, wat betekent dat zij twee keer per week sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast kunnen zij een voorlichting van mij bijwonen en kunnen zij een persoonlijk voedingsadvies van mij krijgen. De voorlichtingen die ik geef zijn erg interactief en leerzaam.

Zou u ook willen dat ik een voorlichting kom geven voor u en uw collega’s? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

December 2014:
Twee publicaties verschenen in het For You Magazine; een magazine over gezondheid, beauty en lifestyle.

Mijn eerste artikel(tje) gaat heel kort over borstkanker en voedingsadvies. Mijn tweede publicatie is verschenen in ‘For You X-clusive’; hier heb ik een 3 gangen (kerst)menu voor gemaakt. Voor de recepten & foto’s zie mijn ‘Recepten’ pagina op deze site.