VOEDING & DIËTETIEK NIEUWS

 

 

 

GLI – Gecombineerde Leefstijl Interventie
Het COOL leefstijl programma!

Eindelijk…. na maanden veel energie en tijd te hebben gestoken in de ontwikkeling van het COOL leefstijlprogramma, kan ik vermelden dat het met veel hulp, kennis en creativiteit van stagiaire Esmee Voets is gelukt om een gloednieuwe, mooie, leerzame en interactieve leefstijlcursus in elkaar te zetten.
Ik ben erg enthousiast en kan niet wachten om deze cursus te gaan geven. Ik hoop dan ook op een groep van minstens 10 tot maximaal 12 enthousiaste deelnemers.
Als deelnemer van het COOL programma neem je zelf de touwtjes in handen. Tijdens de groepssessies krijg je uitleg, leer je van andere deelnemers, is er ruimte om vragen te stellen en ga je met opdrachten aan de slag voor thuis. Wat en wanneer je de opdrachten gaat doen is helemaal aan jou zelf. Ik geef je praktische tips waar jij thuis mee aan de slag kunt gaan en waardoor jij gaat streven naar een gezondere leefstijl, een gezonder gewicht en dus eigenlijk de beste versie van jezelf!

 

 • Ben jij al een tijd op zoek naar de juiste balans in je eetpatroon?
 • Heb je al verschillende afvalpogingen gedaan?
 • Ben je niet helemaal tevreden met je gezondheid?
 • Voel jij je soms ouder dan je daadwerkelijk bent?
 • Is jouw energie niveau niet optimaal?
 • Zit je niet echt goed in je vel?
 • Ben je bang dat je gewicht alleen maar zal toenemen?
 • Zit je op het randje van Diabetes, heb je Diabetes of bestaat er een grotere kans vanwege jouw gewicht dat je Diabetes gaat krijgen?
 • Ben je wel gemotiveerd om je leefstijl te veranderen, maar zie je door de bomen het bos niet meer?!

Dan is mijn 2 jarige COOL leefstijlprogramma echt iets voor jou!

Ben jij;

 • Ouder dan 18 jaar?
 • Is je BMI boven de 25 en heb je kans op Diabetes / Hart en Vaatziekte?
 • Is je BMI boven de 30?
 • Gemotiveerd om 2 jaar lang deel te nemen aan het COOL programma?
 • Verzekerd bij ZORG en ZEKERHEID?

   

Wat houdt het COOL leefstijlprogramma in?

Het totale programma duurt 24 maanden. Het is niet mogelijk om tussentijds uit te stappen; aanmelden = gemotiveerd voor deelname en afronden van het programma!

Basis programma: 8 maanden

Intake consult

8 groepssessies van 1.5 uur op de woensdag avond

2 individuele sessies

Outtake (evaluatie basisprogramma)

Onderhoudsprogramma: 16 maanden

Intake

8 groepssessies

2 individuele sessies

Outtake (evaluatie onderhoudsprogramma)

 

Waar en wanneer?

 • Mijn wens is om medio oktober 2019 te gaan starten. Wijziging gemaakt op 5-9-2019: I.v.m. onvoldoende aanmeldingen is de verwachting dat ik pas eind januari 2020 de eerste groep ga starten!
 • De locatie is: HET GEBOUW (de brede school) in Leiden Noord. Het adres is: 
  Arubapad 2, 2315 VA Leiden
 • 16 x op woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur – DATA wordt later nog bekend gemaakt. 
 • Kosten; GRATIS cursus inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en zo af en toe een gezond hapje! 🙂

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze tekst?! 

Stuur mij dan een e-mail met je naam, telefoonnummer en daarbij een motivatie waarom jij graag zou willen deelnemen aan het COOL leefstijlprogramma!

Ik hoop snel iets van je te horen!

 

Hartelijke groeten,
Maaike Boere, diëtist & leefstijlcoach

 

Titel ‘Leefstijlcoach’

 

Sinds eind oktober 2018 heb ik naast de officiële titel ‘diëtist’, ook de officiële titel ‘leefstijlcoach’ behaald. Dat betekent dat ik naast voeding en dieetadviezen ook leefstijladviezen geef over het stoppen met roken, beter slapen, verminderen van stress en het verbeteren van het beweegpatroon. Het gaat er vooral om wat mensen zelf willen en dus niet wat ik graag zou willen; het is immers uw leefstijl. 

In 2019 komt leefstijlcoaching in de basisverzekering, maar hier zitten helaas een heleboel haken en ogen aan. Momenteel ben ik nog bezig met het uitzoeken van een aantal belangrijke zaken. O.a. ben ik aan het uitzoeken wat voor GLI’s (Geïntegreerde Leefstijl Interventies) er vergoed zullen worden, voor wie dat geldt en hoe het zit met de vergoeding per zorgverzekeraar. Kortom; het is momenteel helaas nog onduidelijk.
Zodra er meer duidelijk is zal ik dit direct delen op mijn website, Instagram, Facebook en Twitter pagina. Houdt mijn social media dus in de gaten.

AANTEKENING leefstijlcoach GLI 2018 M. Boere

PUBER FIT! Online advies & coaching voor jouw puber?!

PUBER FIT! is een eenvoudige manier om jouw puber (of iets ouder dan puber kind) op een speelse wijze een gezondere leefstijl aan te leren, zonder dat ze naar “de diëtist moeten”. Als ouder heb je contact met mij via de mail. De zorgverzekering zal deze PUBER FIT! begeleiding voor 3 uur per jaar volledig vergoeden bij een leeftijd van 18 jaar of jonger. Voor een PUBER FIT! – Pakket (= persoonlijk voedingsplan bestaande uit verschillende documenten; zie hieronder), reken ik 2 uur; dit is inclusief de intake via de mail. Daarnaast is er dus nog ruimte voor 4 e-mail consulten; deze kunnen om de 2 weken worden gedaan, of om de 4 weken. Dat bepaal je als ouder helemaal zelf. Ook zou je ervoor kunnen kiezen dat je zoon of dochter zelf een e-mail stuurt met vragen.

Samenwerking met Fysiotherapie praktijk Zwanenzijde in Leiden

Vanaf 2016 tot en met heden geef ik een aantal keer per jaar een voorlichting over Gezonde Voeding aan een groep fysio sporters bij Fysiotherpie praktijk Zwanenzijde in de Merenwijk. De deelnemers doen mee aan het programma ‘Lekker in je lijf’, wat betekent dat zij twee keer per week sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast kunnen zij een voorlichting van mij bijwonen en kunnen zij een persoonlijk voedingsadvies van mij krijgen. De voorlichtingen die ik geef zijn erg interactief en leerzaam.

Zou u ook willen dat ik een voorlichting kom geven voor u en uw collega’s? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

December 2014:
Twee publicaties verschenen in het For You Magazine; een magazine over gezondheid, beauty en lifestyle.

Mijn eerste artikel(tje) gaat heel kort over borstkanker en voedingsadvies. Mijn tweede publicatie is verschenen in ‘For You X-clusive’; hier heb ik een 3 gangen (kerst)menu voor gemaakt. Voor de recepten & foto’s zie mijn ‘Recepten’ pagina op deze site.