VOEDING & DIËTETIEK NIEUWS

CORONA VIRUS INFORMATIE

Helaas wordt op dit moment (16 maart 2020) ook ons Nederland steeds frequenter getroffen door het Corona virus. Dit heeft ongelofelijk veel gevolgen voor onze samenleving en economie.
Ik heb daarom besloten voorlopig – tot in ten minste 6 april – geen face to face afspraken meer te maken. Ik werk op 5 locaties en ik kom dagelijks in contact met jonge, oude, zieke en gezonde mensen. Het risico is daarom groter dat ik het virus zou krijgen en zou kunnen verspreiden.
Gelukkig zijn er mogelijkheden om de consulten via telefoon, e-mail of Skype te doen! Ik zou het ontzettend waarderen als de afspraken niet worden afgezegd, aangezien er dan geen inkomsten meer binnenkomen en dat is voor een zzp’er heel erg lastig. 

Nieuwe consulten kunnen ook via Skype worden uitgevoerd en duren gemiddeld 30 tot 45 minuten.

Dank voor uw begrip! Blijf allemaal zoveel mogelijk thuis, vermijd sociale contacten en let zeer goed op uw hygiëne. Naast vaak de handen wassen is het ook belangrijk om kleding, jassen en beddengoed vaker te wassen. Zet uw schoenen buiten de voordeur om te voorkomen dat het virus via uw gedragen schoenen in uw huis terecht komt.

Ik wens iedereen veel sterkte en een goede gezondheid toe! 
Extra vitamine C is in deze dagen aan te bevelen; aardbeien, sinaasappelen, paprika’s en spinazie. Denk ook aan het voldoende drinken van gember-citroen of sinaasappel water. 

 

………………………………………………………………………………………………………………..

 

3-1-2020 Update: Ik heb n.a.v. de advertentie in het Zorg & Zekerheid magazine momenteel voldoende aanmeldingen om te kunnen starten met het COOL programma. Zie onderaan in dit bericht de naam en contactgegevens van een leefstijlcoach in Leiden/Leiderdorp die ook het COOL programma geeft. U kan zich uiteraard ten alle tijden wel aanmelden voor individuele leefstijl coaching op één van mijn spreekuurlocaties in Leiden! 

 

GLI – Gecombineerde Leefstijl Interventie
Het COOL leefstijl programma!

Eindelijk…. na maanden veel energie en tijd te hebben gestoken in de ontwikkeling van het COOL (Coaching Op Leefstijl) leefstijlprogramma, kan ik vermelden dat het met veel hulp, kennis en creativiteit van stagiaire Esmee Voets is gelukt om een gloednieuwe, mooie, leerzame en interactieve leefstijlcursus in elkaar te zetten.
Ik ben erg enthousiast en kan niet wachten om deze cursus te gaan geven. Ik hoop dan ook op een groep van minstens 10 tot maximaal 12 enthousiaste én gemotiveerde deelnemers.
Als deelnemer van het COOL programma neem je zelf de touwtjes in handen. Tijdens de groepssessies krijg je informatie over o.a. de BRAVO aspecten; voeding, ontspanning / slapen, beweging, alcohol en mogelijk ook een thema avond over stoppen met roken (afhankelijk van de deelnemers). Tijdens de groepssessies leer je van andere deelnemers, is er ruimte om vragen te stellen en ga je met opdrachten aan de slag voor thuis. Wat en wanneer je de opdrachten gaat doen is helemaal aan jou zelf. Ik geef je praktische tips waar jij thuis mee aan de slag kunt gaan en waardoor jij gaat streven naar een gezondere leefstijl, een gezonder gewicht en dus eigenlijk de beste versie van jezelf! COOL is geen ‘afslankcursus’, wel ga je van tevoren een doel of meerdere doelen stellen waar jij in twee jaar tijd met behulp van mijn coaching en natuurlijk de steun van andere deelnemers, naar toe zal werken.

 

 • Ben jij al een tijd op zoek naar de juiste balans in je eetpatroon?
 • Heb je al verschillende afvalpogingen gedaan?
 • Ben je niet helemaal tevreden met je gezondheid?
 • Voel jij je soms ouder dan je daadwerkelijk bent?
 • Is jouw energie niveau niet optimaal?
 • Zit je niet echt goed in je vel?
 • Ben je bang dat je gewicht alleen maar zal toenemen?
 • Zit je op het randje van Diabetes, heb je Diabetes of bestaat er een grotere kans vanwege jouw gewicht dat je Diabetes gaat krijgen?
 • Ben je wel gemotiveerd om je leefstijl te veranderen, maar zie je door de bomen het bos niet meer?!

Dan is mijn 2 jarige COOL leefstijlprogramma echt iets voor jou!

Ben jij;

 • Ouder dan 18 jaar?
 • Is je BMI boven de 25 en heb je kans op Diabetes / Hart en Vaatziekte?
 • Is je BMI boven de 30?
 • Gemotiveerd om 2 jaar lang deel te nemen aan het COOL programma?
 • Verzekerd bij ZORG en ZEKERHEID? (Helaas heb ik alleen met Zorg en Zekerheid een overeenkomst kunnen afsluiten. Dit betekent dat wanneer u niet bij Zorg en Zekerheid verzekerd bent, u de kosten mogelijk voor slechts 75% vergoed krijgt. De kosten voor deze 2 jarige cursus bedragen 787,70 Euro per persoon). Als u bij een andere verzekeraar verzekerd bent en er wordt gevraagd naar het lidmaatschap van het BLCN; ik ben géén lid van het BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland). Wel ben ik lid van de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten); de NVD heeft mij een geaccrediteerde titel ‘leefstijlcoach’ gegeven en Zorg en Zekerheid is de enige verzekeraar die mij niet verplicht om lid te worden van het BLCN.
 • Verzekerd bij een andere zorverzekeraar? Neem eerst contact op met uw zorgverzekeraar en vermeld hierbij bovengenoemde tekst (ik ben geen lid van het BLCN). Vraag bij uw verzekeraar of de cursus vergoed zal worden als u zelf de factuur betaald en vervolgens bij uw verzekeraar declareert. Krijgt u de cursus niet volledig vergoed? Neem dan contact op met de Waagcoach, Carolien Linneman, leefstijlcoach en werkzaam in Leiden en Leiderdorp. 
 • Tel: 06-28428025
  carolien@waagcoach.nl
  www.waagcoach.nl

   

Wat houdt het COOL leefstijlprogramma in?

Het totale programma duurt maar liefst 24 maanden. Het is niet mogelijk om tussentijds uit te stappen; aanmelden = gemotiveerd voor deelname en afronden van het programma!

Basis programma: 8 maanden

Intake consult individueel

8 groepssessies van 1.5 uur op de dinsdag avond

2 individuele sessies

Eindgesprek (evaluatie basisprogramma)

Onderhoudsprogramma: 16 maanden

Intake consult individueel

8 groepssessies

2 individuele sessies

Eindgesprek (evaluatie onderhoudsprogramma / gehele cursus)

 

Waar en wanneer?

 • Start: 4 Februari 2020 – alle overige data + uitnodiging voor een kennismakingsgesprek worden nog bekend gemaakt via de mail nadat je je hebt aangemeld.
 • De locatie is: De Regenboogkerk in de Merenwijk – achter de LIDL.
  Watermolen 1, 2317 ST Leiden
 • 16 x op dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur + 4 individuele consulten individueel afgesproken met mij.
 • Kosten; GRATIS cursus inclusief cursusmateriaal en zo af en toe een gezond hapje! 🙂
 • Exclusief: koffie / thee / fris – verkrijgbaar v.a. 1,00 Euro aan de bar

   

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze tekst?! Ga dan z.s.m. naar je huisarts of praktijkondersteuner en neem deze verwijsbrief mee en laat deze ondertekenen:

COOL verwijsbrief

 

Stuur mij vervolgens een e-mail met je naam, telefoonnummer en daarbij een motivatie waarom jij graag zou willen deelnemen aan het COOL leefstijlprogramma!

 

In week 2/3/4 van januari wil ik de individuele kennismakings consulten gaan inplannen.

 

Ik hoop snel iets van je te horen!

 

Hartelijke groeten,
Maaike Boere, diëtist & leefstijlcoach

 

Titel ‘Leefstijlcoach’

 

Sinds eind oktober 2018 heb ik naast de officiële titel ‘diëtist’, ook de officiële titel ‘leefstijlcoach’ behaald. Dat betekent dat ik naast voeding en dieetadviezen ook leefstijladviezen geef over het stoppen met roken, beter slapen, verminderen van stress en het verbeteren van het beweegpatroon. Het gaat er vooral om wat mensen zelf willen en dus niet wat ik graag zou willen; het is immers uw leefstijl. 

In 2019 komt leefstijlcoaching in de basisverzekering, maar hier zitten helaas een heleboel haken en ogen aan. Momenteel ben ik nog bezig met het uitzoeken van een aantal belangrijke zaken. O.a. ben ik aan het uitzoeken wat voor GLI’s (Geïntegreerde Leefstijl Interventies) er vergoed zullen worden, voor wie dat geldt en hoe het zit met de vergoeding per zorgverzekeraar. Kortom; het is momenteel helaas nog onduidelijk.
Zodra er meer duidelijk is zal ik dit direct delen op mijn website, Instagram, Facebook en Twitter pagina. Houdt mijn social media dus in de gaten.

AANTEKENING leefstijlcoach GLI 2018 M. Boere

PUBER FIT! Online advies & coaching voor jouw puber?!

PUBER FIT! is een eenvoudige manier om jouw puber (of iets ouder dan puber kind) op een speelse wijze een gezondere leefstijl aan te leren, zonder dat ze naar “de diëtist moeten”. Als ouder heb je contact met mij via de mail. De zorgverzekering zal deze PUBER FIT! begeleiding voor 3 uur per jaar volledig vergoeden bij een leeftijd van 18 jaar of jonger. Voor een PUBER FIT! – Pakket (= persoonlijk voedingsplan bestaande uit verschillende documenten; zie hieronder), reken ik 2 uur; dit is inclusief de intake via de mail. Daarnaast is er dus nog ruimte voor 4 e-mail consulten; deze kunnen om de 2 weken worden gedaan, of om de 4 weken. Dat bepaal je als ouder helemaal zelf. Ook zou je ervoor kunnen kiezen dat je zoon of dochter zelf een e-mail stuurt met vragen.

Samenwerking met Fysiotherapie praktijk Zwanenzijde in Leiden

Vanaf 2016 tot en met heden geef ik een aantal keer per jaar een voorlichting over Gezonde Voeding aan een groep fysio sporters bij Fysiotherpie praktijk Zwanenzijde in de Merenwijk. De deelnemers doen mee aan het programma ‘Lekker in je lijf’, wat betekent dat zij twee keer per week sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast kunnen zij een voorlichting van mij bijwonen en kunnen zij een persoonlijk voedingsadvies van mij krijgen. De voorlichtingen die ik geef zijn erg interactief en leerzaam.

Zou u ook willen dat ik een voorlichting kom geven voor u en uw collega’s? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

December 2014:
Twee publicaties verschenen in het For You Magazine; een magazine over gezondheid, beauty en lifestyle.

Mijn eerste artikel(tje) gaat heel kort over borstkanker en voedingsadvies. Mijn tweede publicatie is verschenen in ‘For You X-clusive’; hier heb ik een 3 gangen (kerst)menu voor gemaakt. Voor de recepten & foto’s zie mijn ‘Recepten’ pagina op deze site.