Aan deze pagina wordt binnenkort gewerkt!

Naast het geven van voedingsadviezen en het coachen van cliënten, vind ik het ook erg leuk om te koken en mijn creativiteit kwijt te kunnen in de keuken. Ik plaats dan ook regelmatig gezonde en lekkere recepten, op Instagram & Facebook. Onderaan mijn homepage staan mijn Instagram foto’s; als u op de foto’s klikt ziet u ook het recept.

Verder maak ik in het weekend graag verse soepen, wortel-bananen brood met havermout of gezonde chocolade brownies. Ik streef er naar om alles te doen met zo min mogelijk suiker en ik kies regelmatig voor bijvoorbeeld banaan, avocado of kokosolie om dingen mee te bereiden. En af en toe gebruik ik zeker ook roomboter voor een extra lekkere smaak.

Vroeger vond ik het al leuk om mee te helpen in de keuken. En nog steeds vind ik het leuk om recepten uit te proberen en voor vriendinnen of familie te koken. Daarom vind ik het ook belangrijk om mijn cliënten leuke recepten en goede tips mee te geven waar ze mee aan de slag kunnen. Op deze manier probeer ik mensen te inspireren om gezonder te gaan koken en dat is soms best een uitdaging. Toch zie ik dat je met een beetje creativiteit en motivatie al veel kunt bereiken. En koken moet vooral leuk en makkelijk zijn, zeker voor mensen met een drukke baan en kinderen thuis. Maak je binnenkort een afspraak met mij, dan hoop ik jou ook te kunnen inspireren, want gezond koken kun je leren!

* Groene Smoothie:

– Verse bladspinazie
– 1/2 avocado
– Sinaasappel
– Watermeloen
– Halfvolle of volle yoghurt of kwark

–> Maak het fijn met een staafmixer of blender en genieten maar!

* Roze Smoothie:

– 1 gekookt bietje
– 1 handje aardbeien
– 1 klein handje frambozen
– Halfvolle of volle yoghurt of kwark
– Eventueel 1 eetlepel chiazaad of gebroken lijnzaad (ter bevordering vd stoelgang)

–> Maak het fijn met een staafmixer of blender en genieten maar!

 

Wil je meer weten en ben je benieuwd naar mijn recepten en reizen? Bezoek dan eens mijn Instagram account; Maaike_Boere_Diëtist en/of mijn Facebook pagina ‘Maaike Boere Diëtist’. Ik zou het leuk vinden als je mij gaat volgen!

mijn instagram

.
*ONLINE SMALL GROUP CURSUS!* 💻 👩‍💻 💻 👨‍💻 💻 👩‍💻 💻 👨‍💻 💻 
.
Ik ben op zoek naar 4 enthousiaste mensen (m/v) die graag ongeveer 5kg zouden willen afvallen in 2020 en mogelijk nog meer afvallen in 2021! 💪🏼🎉 Ik zoek mensen die leergierig zijn en op zoek zijn naar een gezonde “balans” in hun leven. 
In week 47 wil ik 4 avonden van 20 tot 21uur (verspreid over meer dan 4 weken) via ZOOM organiseren. Tijdens de cursus laat ik jullie Power Point presentaties zien en speel ik in op jullie vragen & behoeften.
Ik hoop dat het niet alleen leerzaam, maar ook gezellig & interactief wordt! 😃
.
Wat kun je verwachten?
- Ik beoordeel eerst kort jouw eetverslag (privé via e-mail)
- Ik geef informatie over gezonde voeding: koolhydraten, eiwitten & vetten
- Ik maak je bewust en geef je inzicht in je gedrag/gedachten & emotie eten
- Ik leer je over mindfulness, ontspanning, slapen & beweging
- Ik geef je praktische tips en productkennis (feiten & fabels)
- Je kan mij vragen stellen over voeding/beweging
- Je weegt & meet jezelf vanaf week 47  wekelijks
.
Enthousiast geworden? Meld je heel snel aan want deze cursus is  G R A T I S !!! 
Bij veel aanmeldingen wil ik 2 cursussen starten, waarvan 1 in de ochtend en 1 in de avond! 
Voorwaarden voor deelname;
- Je bent ouder dan 18jaar
- Je eigen risico is helemaal op (als het nog niet op is zullen de kosten voor eigen risico zijn; stuur mij een PB)
- Je hebt een verzekering waar ik een contract mee heb (zie website)
- Je hebt bij sommige verzekeraars een verwijsbrief nodig (zie jouw polis)
- Heb je Diabetes, COPD of een hart-en vaatziekte? Dan is het met verwijsbrief sowieso gratis. 
.
Zie ik jou met 3 andere leuke deelnemers in week 47 online?! Ik heb er nu al zin in!
Stuur mij voor 11-11-2020 een bericht!
.
#onlinecursus #gratis #gratiscursus #gezondafvallen #leefstijlcoaching #gezondheidisalles #afvallen #cursus #jezelfopnummer1 #gezondgewicht #gezondeleefstijl
. *ONLINE SMALL GROUP CURSUS!* 💻 👩‍💻 💻 👨‍💻 💻 👩‍💻 💻 👨‍💻 💻 . Ik ben op zoek naar 4 enthousiaste mensen (m/v) die graag ongeveer 5kg zouden willen afvallen in 2020 en mogelijk nog meer afvallen in 2021! 💪🏼🎉 Ik zoek mensen die leergierig zijn en op zoek zijn naar een gezonde “balans” in hun leven. In week 47 wil ik 4 avonden van 20 tot 21uur (verspreid over meer dan 4 weken) via ZOOM organiseren. Tijdens de cursus laat ik jullie Power Point presentaties zien en speel ik in op jullie vragen & behoeften. Ik hoop dat het niet alleen leerzaam, maar ook gezellig & interactief wordt! 😃 . Wat kun je verwachten? - Ik beoordeel eerst kort jouw eetverslag (privé via e-mail) - Ik geef informatie over gezonde voeding: koolhydraten, eiwitten & vetten - Ik maak je bewust en geef je inzicht in je gedrag/gedachten & emotie eten - Ik leer je over mindfulness, ontspanning, slapen & beweging - Ik geef je praktische tips en productkennis (feiten & fabels) - Je kan mij vragen stellen over voeding/beweging - Je weegt & meet jezelf vanaf week 47 wekelijks . Enthousiast geworden? Meld je heel snel aan want deze cursus is G R A T I S !!! Bij veel aanmeldingen wil ik 2 cursussen starten, waarvan 1 in de ochtend en 1 in de avond! Voorwaarden voor deelname; - Je bent ouder dan 18jaar - Je eigen risico is helemaal op (als het nog niet op is zullen de kosten voor eigen risico zijn; stuur mij een PB) - Je hebt een verzekering waar ik een contract mee heb (zie website) - Je hebt bij sommige verzekeraars een verwijsbrief nodig (zie jouw polis) - Heb je Diabetes, COPD of een hart-en vaatziekte? Dan is het met verwijsbrief sowieso gratis. . Zie ik jou met 3 andere leuke deelnemers in week 47 online?! Ik heb er nu al zin in! Stuur mij voor 11-11-2020 een bericht! . #onlinecursus #gratis #gratiscursus #gezondafvallen #leefstijlcoaching #gezondheidisalles #afvallen #cursus #jezelfopnummer1 #gezondgewicht #gezondeleefstijl
*** POMPOENSOEP met een Thais tintje😍😋 ***
.
.
Hou je van Thailand? Dan hou je vast ook van Thais eten. De smaken die ik echt geweldig vind zijn de smaken van citroenbladen en citroengras door curry’s, soepen en sauzen. En er kan niets op tegen vers gemaakte Thaise curry pasta😍 Deze hadden we gelukkig nog in de vriezer en die heb ik gebruikt om de soep een Thais tintje te geven. En dat is goed gelukt!
.
.
Ingrediënten voor een grote pan (5/6 porties):
- 1/2 fles pompoen
- 1 winterpeen
- 1 appel
- 1 ui
- flink stuk gemberwortel
- 2 pakjes kokosmelk
- 1 handje citroenbladen
- 1 citroengras stengel 
- 1 flinke eetlepel Thaise curry pasta
- 1,5 eetlepel vis saus 
- 2 groente (bio) bouillonblokjes 
- 1 rood klein pepertje 
- 1,5 eetlepel rietsuiker of iets van zoetstof (ja in een curry gaat standaard suiker, maar ik wilde de soep niet te zoet, vandaar dat ik een klein beetje gebruikt heb).
- 1 verse limoen (het sap)
.
.
Hoe maak je het? 
Snijd eerst alles fijn en schil de appel, wortel en de flespompoen. Fruit dan de ui met de stukjes gember en peper in een scheutje olijfolie en doe daar de currypasta al bij zodat het wat kan garen. Doe alvast een heel klein scheutje water erbij zodat het lekker kan pruttelen. Voeg dan de wortel, appel en pompoen toe en roer goed door elkaar. Doe de bouillonblokjes erbij en voeg dan (ongeveer want ik meet nooit iets af) 1,5 liter gekookt water toe en de 2 pakjes kokosmelk. Laat het 10 min zachtjes koken. Pureer de soep dan en voeg daarna de citroenbladen, citroen gras stukjes, de suiker, de vis saus en de limoensap toe. Nu is het een kwestie van goed roeren en proeven proeven proeven. Hou je van zoet? Dan doe je extra suiker erbij, of extra veel limoensap voor een frisse smaak. De smaken van de citroengras en de citroenbladen worden steeds intenser, proef maar eens op de 2e of 3e dag😍👌🏼
.
Leuk als je deze soep ook gaat maken! Oh en als je geen curry pasta hebt; het kan ook prima zonder hoor!
.
.
#recept #thaifood #pompoensoep #gratisrecept #currysoep #maaikesflavours #aanrader #lekkereten #weekend #cooking #quarantainecooking #Thailand
*** POMPOENSOEP met een Thais tintje😍😋 *** . . Hou je van Thailand? Dan hou je vast ook van Thais eten. De smaken die ik echt geweldig vind zijn de smaken van citroenbladen en citroengras door curry’s, soepen en sauzen. En er kan niets op tegen vers gemaakte Thaise curry pasta😍 Deze hadden we gelukkig nog in de vriezer en die heb ik gebruikt om de soep een Thais tintje te geven. En dat is goed gelukt! . . Ingrediënten voor een grote pan (5/6 porties): - 1/2 fles pompoen - 1 winterpeen - 1 appel - 1 ui - flink stuk gemberwortel - 2 pakjes kokosmelk - 1 handje citroenbladen - 1 citroengras stengel - 1 flinke eetlepel Thaise curry pasta - 1,5 eetlepel vis saus - 2 groente (bio) bouillonblokjes - 1 rood klein pepertje - 1,5 eetlepel rietsuiker of iets van zoetstof (ja in een curry gaat standaard suiker, maar ik wilde de soep niet te zoet, vandaar dat ik een klein beetje gebruikt heb). - 1 verse limoen (het sap) . . Hoe maak je het? Snijd eerst alles fijn en schil de appel, wortel en de flespompoen. Fruit dan de ui met de stukjes gember en peper in een scheutje olijfolie en doe daar de currypasta al bij zodat het wat kan garen. Doe alvast een heel klein scheutje water erbij zodat het lekker kan pruttelen. Voeg dan de wortel, appel en pompoen toe en roer goed door elkaar. Doe de bouillonblokjes erbij en voeg dan (ongeveer want ik meet nooit iets af) 1,5 liter gekookt water toe en de 2 pakjes kokosmelk. Laat het 10 min zachtjes koken. Pureer de soep dan en voeg daarna de citroenbladen, citroen gras stukjes, de suiker, de vis saus en de limoensap toe. Nu is het een kwestie van goed roeren en proeven proeven proeven. Hou je van zoet? Dan doe je extra suiker erbij, of extra veel limoensap voor een frisse smaak. De smaken van de citroengras en de citroenbladen worden steeds intenser, proef maar eens op de 2e of 3e dag😍👌🏼 . Leuk als je deze soep ook gaat maken! Oh en als je geen curry pasta hebt; het kan ook prima zonder hoor! . . #recept #thaifood #pompoensoep #gratisrecept #currysoep #maaikesflavours #aanrader #lekkereten #weekend #cooking #quarantainecooking #Thailand
*** EMOTIE ETEN😫& EETBUIEN🍫***
.
.
Het komt heel veel voor dat mensen gaan eten als ze bijvoorbeeld stress hebben, heel moe zijn, geïrriteerd zijn, teleurgesteld zijn, boos zijn,
blij zijn, somber zijn of verdrietig zijn. Of gewoon teveel eten als ze honger hebben. Emoties kunnen ervoor zorgen dat we sneller grijpen naar die zak chips of die reep chocola, of misschien wel allebei + nog die zak kruidnoten🙈😱
Met als gevolg dat we ons schuldig voelen en last krijgen van moeheid, hoofdpijn, buikklachten en soms ook misselijkheid. En vergeet hoge bloedsuikers niet bij mensen die diabetes hebben.
Was dat het dan écht waard? Al dat lekkere eten???
.
.
Wekelijks begeleid ik mensen die een 👿HAAT-LIEFDE❤️ verhouding hebben met eten. Het zijn soms hardnekkige verslavingen en die zijn niet binnen enkele weken opgelost.
Maar, er is absoluut hoop! 
Het begint bij bewustwording: wat zijn jouw triggers? Waarom wil je eten? Welke gedachten komen er bij je op? Welke keuzes maak jij op dat moment? Hoe voelen die keuzes? Welke gevolgen hebben deze keuzes? Word jij gelukkig van de keuzes die je maakt?
Kortom; gedrag = psychologie! 
Ik vind het een uitdaging om mensen hierbij te kunnen helpen. Ik word er heel blij van als ik zie dat iemand meer grip krijgt op het emotie eten. Ik zie dat mensen meer balans en rust vinden en daar doe ik het voor!
Om mensen hier goed bij te kunnen helpen maak ik vaak gebruik van oefeningen die ik heb geleerd tijdens bijscholingen (Cognitieve gedragstherapie & ACT: Acceptance Commitment Therapy).
.
.
Naast emotie eten komt het ook voor dat mensen teveel verkeerde dingen eten, omdat ze dan ook echt honger hebben. Vaak komt dat door een vocht tekort of door een tekort aan vitamines, mineralen, eiwitten en vezels!
Je kan écht afvallen zonder dat je honger hoeft te hebben! Elke dag zie ik mensen die weer afvallen en mij met een grote glimlach vertellen dat ze het doen zonder dat ze honger hebben!🥳😁
.
.
Wil jij ook meer balans & rust en wil je meer grip op je emotie eten & eetbuien? Neem dan gerust contact op. Ik help je graag🙌
.
#emotieeten #emoties #eetbuien #psychologie #voedingenpsyche #act #cognitievegedragstherapie #gezondafvallen #depressie
*** EMOTIE ETEN😫& EETBUIEN🍫*** . . Het komt heel veel voor dat mensen gaan eten als ze bijvoorbeeld stress hebben, heel moe zijn, geïrriteerd zijn, teleurgesteld zijn, boos zijn, blij zijn, somber zijn of verdrietig zijn. Of gewoon teveel eten als ze honger hebben. Emoties kunnen ervoor zorgen dat we sneller grijpen naar die zak chips of die reep chocola, of misschien wel allebei + nog die zak kruidnoten🙈😱 Met als gevolg dat we ons schuldig voelen en last krijgen van moeheid, hoofdpijn, buikklachten en soms ook misselijkheid. En vergeet hoge bloedsuikers niet bij mensen die diabetes hebben. Was dat het dan écht waard? Al dat lekkere eten??? . . Wekelijks begeleid ik mensen die een 👿HAAT-LIEFDE❤️ verhouding hebben met eten. Het zijn soms hardnekkige verslavingen en die zijn niet binnen enkele weken opgelost. Maar, er is absoluut hoop! Het begint bij bewustwording: wat zijn jouw triggers? Waarom wil je eten? Welke gedachten komen er bij je op? Welke keuzes maak jij op dat moment? Hoe voelen die keuzes? Welke gevolgen hebben deze keuzes? Word jij gelukkig van de keuzes die je maakt? Kortom; gedrag = psychologie! Ik vind het een uitdaging om mensen hierbij te kunnen helpen. Ik word er heel blij van als ik zie dat iemand meer grip krijgt op het emotie eten. Ik zie dat mensen meer balans en rust vinden en daar doe ik het voor! Om mensen hier goed bij te kunnen helpen maak ik vaak gebruik van oefeningen die ik heb geleerd tijdens bijscholingen (Cognitieve gedragstherapie & ACT: Acceptance Commitment Therapy). . . Naast emotie eten komt het ook voor dat mensen teveel verkeerde dingen eten, omdat ze dan ook echt honger hebben. Vaak komt dat door een vocht tekort of door een tekort aan vitamines, mineralen, eiwitten en vezels! Je kan écht afvallen zonder dat je honger hoeft te hebben! Elke dag zie ik mensen die weer afvallen en mij met een grote glimlach vertellen dat ze het doen zonder dat ze honger hebben!🥳😁 . . Wil jij ook meer balans & rust en wil je meer grip op je emotie eten & eetbuien? Neem dan gerust contact op. Ik help je graag🙌 . #emotieeten #emoties #eetbuien #psychologie #voedingenpsyche #act #cognitievegedragstherapie #gezondafvallen #depressie
.
*** ONLINE VIDEO COACHING! 👩‍💻 ***
.
Om eerlijk te zijn was ik in maart niet zo enthousiast om vanuit huis aan de slag te gaan met videobellen & online coaching, maar... inmiddels zijn we alweer ruim een half jaar (😳) verder en nu kan ik zeggen;
Ja ik vind het echt leuk, toch heel persoonlijk en de mensen die ik begeleid zijn positief en enthousiast!
Hieronder de voor- en nadelen van online coaching:
.
Voordelen:
- Je ziet en hoort elkaar dus het is toch erg persoonlijk ✅
- Je hebt geen reistijd meer ✅
- Je hebt geen parkeerkosten ✅
- We kunnen zonder mondkapjes afspreken ✅
- Je kan vanuit huis of waar je maar wilt met mij videobellen ✅
- Je kan met je mobiele telefoon ook videobellen ✅
- Je kan producten laten zien via jouw camera en die kan ik meteen beoordelen! ✅
- Je kan samen met je zoon, dochter of man of vrouw, een afspraak maken. Gezinscoaching is dus ook een mogelijkheid (hierover binnenkort meer op mijn website!) ✅
- Eetdagboekjes kun je voor onze afspraak al naar mij mailen ✅
- Wegen & meten kun je zelf thuis doen (meten met mijn instructies) ✅
.
.
Nadelen:
- Face to face is nóg persoonlijker
- Ik kan je geen koffie of thee aanbieden
.
.
Enthousiast geworden en nieuwsgierig? Stuur me gerust een bericht! Juist nu we meer thuis zijn en minder externe prikkels hebben, is het een goed moment om je leefstijl aan te pakken!🙌
Is je eigen risico op? Dan krijg je sowieso 3 uur volledig vergoed (let op de voorwaarden; met sommige verzekeraars heb ik geen contract)!

.
#leefstijlcoaching #gezondafvallen #covid19 #onlinecoaching #gezondgezin #gezondeten #gezondenlekkereten #ontspanning #stressmanagement #burnout #goedslapen #maaltijdplanning #voedingssupplementen #sport #fitheid #darmgezondheid #mentalegezondheid #depressie #balansinjevoeding #jezelfop1😁
. *** ONLINE VIDEO COACHING! 👩‍💻 *** . Om eerlijk te zijn was ik in maart niet zo enthousiast om vanuit huis aan de slag te gaan met videobellen & online coaching, maar... inmiddels zijn we alweer ruim een half jaar (😳) verder en nu kan ik zeggen; Ja ik vind het echt leuk, toch heel persoonlijk en de mensen die ik begeleid zijn positief en enthousiast! Hieronder de voor- en nadelen van online coaching: . Voordelen: - Je ziet en hoort elkaar dus het is toch erg persoonlijk ✅ - Je hebt geen reistijd meer ✅ - Je hebt geen parkeerkosten ✅ - We kunnen zonder mondkapjes afspreken ✅ - Je kan vanuit huis of waar je maar wilt met mij videobellen ✅ - Je kan met je mobiele telefoon ook videobellen ✅ - Je kan producten laten zien via jouw camera en die kan ik meteen beoordelen! ✅ - Je kan samen met je zoon, dochter of man of vrouw, een afspraak maken. Gezinscoaching is dus ook een mogelijkheid (hierover binnenkort meer op mijn website!) ✅ - Eetdagboekjes kun je voor onze afspraak al naar mij mailen ✅ - Wegen & meten kun je zelf thuis doen (meten met mijn instructies) ✅ . . Nadelen: - Face to face is nóg persoonlijker - Ik kan je geen koffie of thee aanbieden . . Enthousiast geworden en nieuwsgierig? Stuur me gerust een bericht! Juist nu we meer thuis zijn en minder externe prikkels hebben, is het een goed moment om je leefstijl aan te pakken!🙌 Is je eigen risico op? Dan krijg je sowieso 3 uur volledig vergoed (let op de voorwaarden; met sommige verzekeraars heb ik geen contract)! . #leefstijlcoaching #gezondafvallen #covid19 #onlinecoaching #gezondgezin #gezondeten #gezondenlekkereten #ontspanning #stressmanagement #burnout #goedslapen #maaltijdplanning #voedingssupplementen #sport #fitheid #darmgezondheid #mentalegezondheid #depressie #balansinjevoeding #jezelfop1😁